Yhden sanan kampanja

Eilen oli ”Arvosta alaistasi” -teemapäivä. Hyvää asiaa, hyvä tarkoitus, yhden sanan toivon näkeväni jatkossa tässä yhteydessä toiseen vaihdettuna, vaikka teemapäivä olikin nimetty foneettisen viehkeästi.

Sana alainen: se arvottaa, ei arvosta.

Kampanjoidaanko kaikki yksinkertaisella tavalla arvostavamman työyhteisön puolesta: vaihdetaan sana alainen esimerkiksi sanaan ’työntekijä’, ’johdettava’ tai ’kollega’? Sanat ja niiden sisältämät arvostukset (ja arvotukset) sekä kertovat todellisuudesta että rakentavat todellisuutta.

Kaikilla meillä on tarve tulla kuulluksi, nähdyksi, ymmärretyksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin me olemme. Ja meillä on oikeus siihen. Myös työyhteisössä. Ihmisinä olemme kaikki kaikkialla yhtä arvokkaita.

Työpaikalla tarvitaan erilaista tekemistä ja ainakin tällä hetkellä monessa työyhteisössä on vielä erilaisia statuksia. Sanon tarkoituksella ’erilaisia’ – en eriarvoisia. Kaikki yrityksen arvojen mukainen tekeminen on tärkeää ja arvokasta, vaikka kaikesta tekemisestä ei suoraan koidu yritykselle täsmälleen keskenään vertailtavaa tulosta ja hyötyä. Kun statuksesi on sellainen, että asemasi puolesta johdat tekemistä ja ajattelua, muista aina johtaa omaa ajattelua ja tekemistä ensin; siten, että arvostat ihmistä. Silloin rakennat kulttuuria, jossa tehdään merkityksellisiä tekoja ja ajatellaan arvostavia ajatuksia. Lopputulos saattaa olla hyvinkin parempi työ.

Tunnustusta työntekijälle, kiitosta kollegalle, jakamista ja juhlistamista johdettavalle? Arvostan sinua, arvostan tekemistäsi – alaiselle arvostusta ”anniskellaan” ylhäältä alaspäin. Työntekijä, johdettava ja kollega ovat ainakin omalla kartallani alaista liikkuvammalla ja tasa-arvoisemmalla työlämän pelikentällä – niin kuin nykypäivän työelämä yhä enemmän vaatii.

*****************************************************

Etelä-Suomen Sanomien jutun aiheesta ”Arvosta alaistasi” ja  alun perin Duunitorissa julkaistuissa ohjeista esimiehelle luet tästä.

*****************************************************

Kirjoittaja, NLP-viestintävalmentaja Tarja Törmänen puhuu sanojen merkityksestä Work goes happy 2018 -tapahtumassa HappyHumanHour -seminaarisalissa torstaina 15.3:

klo 9.30 – 10.00   Inhimillisesti, inspiroiden, ihmiselle. Johtajan viestintätaidot.

ja

klo 13.15 – 13.45   Arvostanko vai arvotanko sanoillani? Rakenna tai romuta viestimällä.

Varaa paikkasi maksuttomalta luennolta tarja@pikkutassu.fi. Katso koko ohjelma täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *