Kuka enää sanoo alainen?

Kieli sekä kertoo todellisuudesta, että rakentaa todellisuutta. Mitä sinulle kertoo sana ”alainen”?

Suomen kieli on äärimmäisen kiehtova, kuvaileva ja monipuolinen. Kieli on kulkenut kasvumatkaa kanssamme: sen muuttuminen kertoo tarinaa ihmisten ja ihmisyyden kehityksestä.

Työyhteisöillä on monesti omia ammattitermejä ja alan ”slangia” – kuulut joukkoon, kun puhut firman termeillä firman kieltä. Kieli ja sanat, joita käytämme, luo kulttuuria samoin kuin jokainen tekomme työpaikalla. Kaikki yhteisön jäsenet ovat vastuussa kulttuurista, kaikki luovat kulttuuria sanoilla. Erityinen vastuu on esimiehillä ja johtajilla. Heillä on etuoikeus ja velvollisuus johtaa hyvällä esimerkillä.

Olen muutaman viime kuukauden aikana törmännyt muutamissa keskusteluissa sanaan ”alainen”. Itselle se aiheuttaa usein kohtuullisen kokoisen allergisen reaktion, varsinkin, jos sanaa käyttää johtaja tai esimies. Miksi näin?

Alainen on omalla kartallani arvottava sana. Eikä suinkaan hyvällä tavalla arvottava.

Ylhäältä-alas -malli on (toivottavasti) johtamisen historiaa. Voi olla, että maksimaalista tehokkuutta tavoitteleville tuotantolinjoille tarvittiin armeijasta tuttua johtamismallia ja siksi malli aikanaan toimi. Nykypäivän työelämässä, jossa tietotyön osuus kaikesta tehtävästä työstä lisääntyy jatkuvasti, ajatus ylhäältä alaspäin valuvasta ajattelusta ja tekemisestä ei inspiroi, motivoi, sitouta tai kannusta parhaaseen.

Mikä mielestäsi on johtajan ja esimiehen tärkein tehtävä? Asemasta huolimatta, tai ennen kaikkea sen ansiosta, johtajat ja esimiehet ovat työntekijöidensä palveluksessa. Millaista arvoa tuotat työntekijöillesi, johdettavillesi, kollegoillesi? Kasvuun ja kehittymiseen tarvitaan arvostusta, ei arvottamista.

Arvostusta on mahdollista rakentaa tehokkaasti sanoilla. Kun vaihdat alaisen työntekijään, johdettavaan tai kollegaan, olet jo aloittanut.

*****************************************************

Kirjoittaja, NLP-viestintävalmentaja Tarja Törmänen puhuu sanojen merkityksestä Work goes happy 2018 -tapahtumassa HappyHumanHour -seminaarisalissa torstaina 15.3:

klo 9.30 – 10.00   Inhimillisesti, inspiroiden, ihmiselle. Johtajan viestintätaidot.

ja

klo 13.15 – 13.45   Arvostanko vai arvotanko sanoillani? Rakenna tai romuta viestimällä.

Varaa paikkasi maksuttomalta luennolta tarja@pikkutassu.fi. Katso koko ohjelma täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *