Millainen on hyvä johtaja?

”Perhoset osaavat lentää, koska ne osaavat ottaa itsensä kevyesti.”
-Yksi kauneimpia kuulemiani kahden lauseen ja yhden virkkeen tarinoita. – 

”Valitse hyvä johtaja ja pysy sen jälkeen poissa tieltä”, kirjoittaa Juha-Pekka Raeste viikonlopun Helsingin Sanomissa.

Hyvä johtaja ei käskytä, sillä se sammuttaa luovuuden – ja oman ajattelun – ihmisen aivoista. Tuottavat työyhteisöt ovat sellaisia, joissa vastuu ja vapaus kulkevat käsi kädessä, joissa voidaan hyvin ja viihdytään. Monien tutkimusten mukaan juuri mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön: siihen, mitä työ on ja miten sen tekee, on työmotivaatio- ja työhön sitoutumistekijöiden kärkipäässä.

Koska itse uskon vahvasti siihen, että kaikilla ihmisillä on kaikessa tekemisessään jokin positiivinen tarkoitus, uskon siihen, että niin on myös kaikilla; niillä käskyttävilläkin johtajilla. Ja olen huomannut, että joskus käskytyksen tunnelma tai illuusio syntyy huonoista sanavalinnoista. Toisinaan syyllinen on yksi sana, joka toimii erityisen vahvana negatiivisena triggerinä.

Vaikka sanat näyttelevät vain alle 10 prosentin roolia kokonaisvuorovaikutuksessamme, ovat ne tärkeitä. Pahimmillaan yksi sana voi käynnistää välittömän vastustusreaktion tai aktivoida joukon negatiivisia muistoja. Tällaisten ”trigger”-sanojen tunnistaminen, välttäminen ja korvaaminen on yksi nykypäivän johtajan hyviä taitoja.

Solitan henkilöstöjohtaja Jonne Seppä (HS 7.5.) sanoittaa johtajan viestintätaitoja ”merkityksiksi ja tarinoiksi”. Viestintäihmisenä pidän molempia tärkeinä. Hyvällä johtajalla on aina merkitys mielessä ja arvopohja asian alla. Tarinallistamalla ymmärrytät asian ja teet siitä omakohtaisen. Olemmehan me ihmiset oppineet oppimaan tarinoiden muodossa jo luolaihmisten ajoista alkaen. Tarinat ovat meille luontainen ja mieluinen tapa omaksua tietoa ja yhteisiä tavoitteita.

Sillä on merkitystä, millaisia sanojat käytät ja miten tarinasi rakennat. Voit päättää, miten puet asiasi sanoiksi. Tarinan ei tarvitse olla pitkä ollakseen vaikuttava. Silloin, kun se koostuu oikeista sanoista ja merkityksistä, se vakuuttaa ja vaikuttaa tunteisiin.

Hyvä johtaja on hyvä ja merkityksellisesti itseään ilmaiseva viestijä. Haluatko parantaa näitä taitoja? HappyHumanHour –tiimi auttaa mielellään!

Lue lisäksi: Sano, mitä tarkoitat ja tarkoita, mitä sanot – Tarja Törmäsen MIELI-bloggaus 5.5.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *