Viesti ja vaikuta äänellä ja äänestämällä

Viesti ja vaikuta äänellä ja äänestämällä

Tänään jokaisella täysi-ikäisellä suomalaisella oli mahdollisuus käyttää omaa ääntään merkityksellisesti, äänestämällä.

Äänestäminen on tapa vaikuttaa yhteisiin asioihin. Tällä hetkellä maailma toimii niin, että voimme äänestämällä vaikuttaa kansallisen tason asioihin. Suomessa äänestystapahtumia ovat nyt ajankohtaisten kunnallisvaalien lisäksi eduskunta-, presidentin- ja europarlamenttivaalit.

Myös yrityksissä ja yhteisöissä äänestetään. Jos ei aina ihan samoin äänestysperiaattein, kuin vaaleissa, toimii äänenkäyttö kuitenkin samojen vaikutus- ja vuorovaikutusperiaatteiden mukaan. Viestin merkitys on aina sen aiheuttamassa reaktiossa ja toiminnassa. Ja lopullisen valinnan viestin merkityksestä ja sen aiheuttamasta reaktiosta tekee sen vastaanottaja.

“Liputon ja laputon äänestystapahtuma” on esimerkiksi kokous tai neuvottelu, johon tullaan omin yksilöllisin tavoittein, mutta lähdetään yhden agendan ja päämäärään johtavien yhteisten askelmerkkein kanssa.

Miten sitten saan oivallutettua ja ymmärrytettyä asiani siten, että minua ja ajatuksiani kannatetaan? Hyviä käytäntöjä, oivalluksia ja ideoita saat esimerkiksi myönteisen ja vaikuttavan viestinnän koulutuspäivästä. Kysy lisää!

P.S. Haluatko tietää, mitä mieltä olen äänestämisestä ja äänestämättä jättämisestä? Lue Merkityksellä on merkitystä / Pikkutassun uusi blogikirjoitus täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *