Korvien väli kertoo enemmän

Korvien väli kertoo enemmän

”En tiedä mitä haluan, vaikka olen jo yli 40 vuotta” on kertojasta nololle tuntuva paljastus, jonka silloin tällöin kuulen. Sanojana voi olla arvostettu ja urallaan menestyvä henkilö.  Monella on ajatus, että kaikki muut tietävät mitä tavoittelevat ja minne ovat menossa.  Jokainen meistä nauttii varmasti vähintään hetkittäin hyvästä eteenpäin vievästä tunteesta. Työpaikalla, jolla tavoitteet ovat kunnossa ja selkeästi viestitty, sen tietäminen, mitä haluaa työssä, on usein helpompaa.

Miksi tyytyväisyys on välillä lyhytaikaista? Ja tieto siitä, mihin suuntaan on menossa, katoavaista?  Näin voi käydä esimerkiksi, jos työpaikan tavoitteet eivät ole riittävästi linjassa oman tahtotilan kanssa.

Oma tahtotila on monesti miettimättä sekä työn että muun elämän osalta.  Mitä haluan ja miksi?  Mitkä asiat antavat minulle merkityksen tunnetta ja tyytyväisyyttä? Oman itsensä tunteminen, tietäminen mitä työltään haluaa, on tärkeä tyytyväisyyden lähde ja menestystekijä, myös työelämässä.

Lainaan Nietzcheltä hyvää ajatusta: kun tiedät miksi, tiedät pian myös miten ja  jaksat etsiä vastausta. “Those who have a ’why’ to live, can bear with almost any ’how.”

Ja käytännön esimerkki edellä olevasta teoriasta tosielämän valmennuksesta: Kun yhdessä valmennettavan kanssa pysähdytään etsimään kadonnutta motivaatiota käy toisinaan onnellisesti: huomataan, että nykyisessä työssä ON paljon niitä asioita, joita hän tavoittelee. Suhtautuminen muuttuu ja työinto löytyy. Sama pätee myös muuhun elämään. Hyvä kysymys kaikille elämän osa-alueille onkin: osaammeko riittävästi arvostaa sitä mitä meillä on?

Päivi Saarela 9.3. Work Goes Happy -tapahtumassa ja Happy Human Hour seminaarisalissa

klo 10.15 – 10.45   Itsensä tunteminen voimavarana ja menestystekijänä

klo 15.30 – 16.00   Voimavaraamo – tasapainoa ja työniloa työyhteisöön

Katso koko Happy Human Hour seminaariohjelma täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *